Ręczny ubijak do espresso
Dzięki temu możliwe jest równomierne rozprowadzenie wody podczas ekstrakcji i uniknięcie zbyt szybkiego przepływu wody, co poprawia ekstrakcję i smak. Stanowisko ubijaków służy do przechowywania narzędzi, dzięki czemu miejsce pracy pozostaje uporządkowane.
Po użyciu resetuje się automatycznie i jest wyposażony w poziomą, stałą nasadkę, która ściśle przylega do uchwytu filtra, skutecznie rozwiązując problemy nierównomiernego ubijania i nacisku.
Tamper do espresso wyposażony jest w teksturowany, antypoślizgowy uchwyt. Zdejmowana konstrukcja ułatwia czyszczenie, a niezawodność i funkcjonalność tampera sprawiają, że jest on niezastąpionym akcesorium do espresso.
Tamper wykonany jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością, jest odporny na korozję i łatwy do czyszczenia. Gwintowana podstawa gwarantuje mocne ubijanie, a tym samym lepsze wyciąganie. Odporna na rdzę konstrukcja gwarantuje trwałość i bezpieczeństwo.
Użycie ubijaka gwarantuje równomierne rozprowadzanie i stały nacisk ubijaka, ograniczając najważniejsze zmienne w przygotowywaniu espresso. Rezultatem jest spójna ekstrakcja i większa stabilność.