16 x 14,5 inch
0,25 inch
Materiał użyty w tej stali do pizzy to walcowana na zimno blacha węglowa Q235. Zapewnia to mocną konstrukcję bez ruchomych części i jest zbudowana tak, aby przetrwać. Ciężka waga 14,55 funta świadczy o jej trwałości. Pozwala na lepsze zatrzymywanie ciepła niż tradycyjne ceramiczne kamienie do pizzy. Równomierne rozprowadzanie ciepła oznacza, że Twoje ciasto na pizzę będzie stale zrumienione i idealnie chrupiące.
Ta płyta oferuje 20X wyższą przewodność niż tradycyjne kamienie do pieczenia. Równomiernie utrzymuje ciepło, aby zapewnić równomierne zrumienienie spodu pizzy. Ta funkcja przekłada się na uzyskanie chrupiącej skórki za każdym razem, nawet przy użyciu kupionej w sklepie pizzy o cienkim cieście. Koniec z rozmiękłymi środkami lub niedogotowanymi obszarami!
Wytrzymała patelnia do pizzy ma otwory na palce, które ułatwiają wkładanie i wyjmowanie z piekarnika. Otwory te pomagają zapewnić bezpieczne użytkowanie. Dają pewność manewrowania stalą bez obaw o drzwi piekarnika, podłogę lub stopy. To zdecydowanie przemyślany dodatek do tego wytrzymałego narzędzia kuchennego.
Nie jest on przeznaczony tylko do pizzy; ten kamień do pieczenia jest również świetny do pieczenia chleba, skrzydełek i wszelkich potraw wymagających uzyskania idealnej skórki. Jego duża powierzchnia 16" x 14,5" spełnia różne potrzeby pieczenia, więc można go używać w konfiguracji do grillowania wewnątrz lub na zewnątrz.
Stal jest dostarczana z instrukcją, jak prawidłowo przyprawić płytę. Nawet bez powłoki działa wspaniale! Spełnia obietnicę uzyskania gładkiej i równomiernie wypieczonej skórki. Przyprawianie z czasem tylko wzmocni jej właściwości zapobiegające przywieraniu.
Jest nie tylko łatwy w użyciu, ale także prosty w czyszczeniu; wstępnie sezonowana powierzchnia pozwala na bezproblemowe usuwanie resztek, dzięki czemu czyszczenie jest bardzo łatwe. Regularna konserwacja zapewni, że Twoja stal do pizzy pozostanie w najlepszym stanie przez wiele lat.
Nie tylko dobrze działa, ale także wygląda. Mocna, wstępnie sezonowana stal to widok godny uwagi w każdej kuchni. Ponadto, konkurencyjna cena sprawia, że jest to doskonały stosunek jakości do ceny, przewyższający inne stal do pizzy na rynku. To mądra inwestycja zarówno dla domowych kucharzy, jak i profesjonalistów.
Ta stal jest przeznaczona dla tych, którzy kochają chrupiącą skórkę. Idealnie nadaje się do domowych piekarników, zapewniając chrupkość i szybkie pieczenie pizzy, zapewniając rezultaty jakości restauracyjnej bezpośrednio w Twojej kuchni. Niezależnie od tego, czy pieczesz od podstaw, czy doprawiasz kupione w sklepie kawałki pizzy, gwarantuje doskonały efekt.